Hírek, információk, érdekességek, képek és videók strandröplabda versenyekről és játékosokról. És minden más, ami strandröplabdával kapcsolatos...

2011/05/09

Kispest Open 2011 Strandröplabda Bajnokság - 1.forduló beszámoló

Hétvégén megrendezésre került az idei strandröplabda szezon nyitó versenye. Most előszőr, kísérletképpen a férfi mezőny két osztályba lett sorolva. Az első osztályban a legjobb 12 csapat játszott, a többiek a második osztályban.


Egy csapat nem jelent meg, így 11 páros kezdte meg szombat reggel a küzdelmeket. Voltak nagyon magas színvonalú, látványos labdamenetek, de a szezon-kezdet és az össze-vissza fújó szél miatt becsúsztak hibák, pontatlanságok is a játékba. Az első, kisebb meglepetés a bajnoki címvédő Bagics Bence korai búcsúja volt, Magyarosi József oldalán két vereséggel kiestek. A vigaszágon a csepeli Pajor/Kunert állította meg őket. Tegyük hozzá, Benő mostanában nem a röplabdával vagy strandröplabdával foglalkozik, csak edzés nélkül, szórakozásból indult el a versenyen.

Az elődöntőbe a négy legerősebbnek tűnő csapat gond nélkül jutott. Közülük a Kaszap/Takács párosnak kellett szorosabb meccseken kivívniuk az elődöntős szereplést. Ez a négy csapat aztán nagy csatákat vívott a legjobb négy között. A 3.helyért Koch Róbert és Bagics Balázs három játszmában legyőzte a Molnár/Zsembrovszky párost. A döntőben Kaszap Tamás és Takács Gergely diadalmaskodott a Tóth/Baróti páros ellen szintén három játszmában. Mindkét mérkőzés bőven hosszabb volt egy óránál!

A férfi 2.osztály 11 órakor kezdődött. Az első osztályban hamar kiesők is nevezhettek, ezzel végül csak a Hornok/Stoica páros élt, akik később meg is nyerték a versenyt. A döntőben a Leginusz/Béri párost győzték le. Az első osztályúak nevezési lehetősége némi zavart okozott a lebonyolításban, ezért a következő fordulókban nem lesz ilyen, a két kategória külön verseny lesz.

Délután kezdődött a női páros, 12 csapattal, küztük egészen fiatal 10-12 éves lányokkal. A legjobb négy közé az első négy kiemelt jutott, aki igen szoros, küzdelmes meccseket játszottak egymással. A döntőben Nagy Viktória és Nagy Bernadett diadalmaskodott a Lutter/Szombathelyi páros felett három játszmában.

Vasárnap reggel igen hideg, esős időre ébredtünk. Miután délelőttre még erősebb lett az eső és tovább hűlt a hőmérséklet, a versenybizottság úgy döntött, hogy nem érdemes megrendezni a versenyt a kategóriánként megjelent 1-2 fanatikus csapatnak.



Eredmények:
Női páros
Férfi 1.osztály
Férfi 2.osztály
A többi kategória elmaradt a hideg, esős vasárnapi időjárás miatt.