Hírek, információk, érdekességek, képek és videók strandröplabda versenyekről és játékosokról. És minden más, ami strandröplabdával kapcsolatos...

2011/04/21

Elkezdődött a nemzetköti strandröplabda idény

Brazília fővárosában megkezdődött az 2011-es nemzetközi strandröplabda idény. Mivel a rendező országból több páros indulhat, mint a többi országból, így valószínüleg az idei szezon legerősebb mezőnye gyűlt össze mind a hölgyeknél, mind az uraknál. A Country-Quota meccsek után 14 brazil (7 férfi és 7 női), illetve 9 amerikai páros (5 férfi és 4 női) vesz részt a küzdelmekben.
Emilia Nystrom (FIN) támad, Elizaveta Ryabova (RUS) blokkol


A hazaiaknál az első erőpróba az úgynevezett Country-Quota meccsek voltak, ahol az adott ország párosai egymás ellen küzdenek, hogy beleférjenek a limitált létszámba.
A férfiaknál elvérzett az új partnerével, Maciel-lel induló berlini világbajnok és pekingi ezüstérmes Fabio. A veterán, 44 éves Franco-tól és ifjú partnerétől, Lipe-től kaptak ki (21-11, 21-17).
Fura mozdulatok: Franco/Lipe (háttal) - Fabio/Maciel

A selejtezők során a férfiaknál egy, a nőknél két brazil páros vérzett el. Érdekesség, hogy a hölgyeknél három orosz páros is sikeresen vette az akadályokat. A férfiaknál az első FIVB versenyén szereplő chilei Grimalt testvérpár nagy sikert elkönyvelve bejutott a főtáblára, ahol a jutamuk egy nyitómeccs az olimpiai címvédő Rogers-Dalhausser páros ellen.
Rögtön a mélyvízbe: Esteban Grimalt és Phil Dalhausser

A férfi mezőny első 13 kiemeltje közül bárki megnyerheti a versenyt, de egy-két alacsonyabban rangsorolt páros sikere sem lenne meglepetés.
Férfi kiemelés:
1. Rogers/Dalhausser  USA
2. Brink/Reckermann  GER
3. Ricardo/Marcio Araujo  BRA
4. Fuerbringer/Lucena  USA
5. Emanuel/Alison  BRA
6. Gibb/Rosenthal  USA
7. Pedro/Cunha  BRA
8. Thiago/Harley  BRA
9. Herrera/Gavira  ESP
10. Xu/Wu  CHN
11. Bruno/Benjamin  BRA
12. Jennings/Wong  USA
13. Nummerdor/Schuil  NED

 A hölgyeknél a legtöbb sportágban nem ennyire kiélezett a helyzet, ez alól a strandröplabda sem kivétel. De azért hatalmas küzdelem várható. Visszatért a szinte verhetetlen Misty May-Treanor/Kerri Walsh páros. Walsh gyermekeknek adott életet (a férje a férfiaknál induló Casey Jennings), míg Misty May súlyos "tánc-sérülése" (Dance with the Stars) után épült fel.
Jennings család

Női kiemelés:
1. Larissa-Juliana BRA
2. Xue-Zhang Xi CHN
3. Talita-Antonelli BRA
4. Goller-Ludwig GER
5. Maria Clara-Carol BRA
6. Schwaiger-Schwaiger AUT
7. May-Treanor-Walsh USA
8. Kessy-Ross USA

Az eredmények a következő linkeken követhetők:
FIVB World Tour Brasilia - férfi Country-Quota
FIVB World Tour Brasilia - férfi sejeltezők
FIVB World Tour Brasilia - férfi főtábla

FIVB World Tour Brasilia - női Country-Quota
FIVB World Tour Brasilia - női sejeltezők
FIVB World Tour Brasilia - női főtábla





(fotók: FIVB)